ТУРБО

0878 99 99 00 / 0899 799 999

Диагностика на автомобили

диагностика на автомобили

Диагностика на автомобили

Диагностика на автомобили с професионална електронна система, която открива всички грешки в компютъра и ги отстранява. Диагностиката на автомобила е планирана проверка на автомобил, неговото тестване и анализ на различни електронни системи и задвижващи механизми. След определен пробег, който позволява да определи техническото състояние на автомобила, без да е необходимо да се разглобява в определен момент. Тя ви позволява бързо и ефективно да преведете автомобила в нормални условия, да го възстановите и своевременно да откриете всички неизправности. Както и причините за проблеми и възможността да ги отстраните качествено. За да е по-удобно да се работи с диагностика, всички електронни компоненти на автомобила са оборудвани с диагностично оборудване, което има собствена памет. Благодарение на тях се постига непрекъснат мониторинг на параметрите на работа на електронните устройства и бордовите механизми. Проверката е важна, когато ремонтът е необходим, тъй като успешният ремонт е възможен само с висококачествена и точна диагностика.

Видове автомобилни диагностики

За да се предотврати поддържането в добро състояние на техническите характеристики на машината. Ако извършвате такава диагностика на автомобили периодично, тъй като това може да доведе до значително износване на свързващите повърхности. Закрепващи комбинации, както и до нарушаване на нормалната работа на двигателя, това значително ще намали риска от повреди. А това е гаранция за безопасна и дългосрочна експлоатация на вашия автомобил. Всички тези методи, които се използват на практика, се различават един от друг по степента на точност и продължителност на процеса. Този метод не изисква определено оборудване, тъй като ви позволява да определите цялата експлоатация на автомобила по стандартни индикатори чрез външни знаци. Собственикът на автомобила може да извърши диагностика, както по време на работа на машината, така и на определената част. Особено внимание се обръща на наличието на външен шум, вибрации, състоянието на филтри и електрическата система на автомобила

Диагностика на автомобили

Подобен тип машинна проверка се използва както в общия анализ на автомобила, така и при оценката на отделните му компоненти. Вторият вид диагноза са параметрите, които съпътстват по време на работа. Термичния метод ви позволява да определите количеството топлина, която се отделя по време на горене или триене. Често използвана за тестване на двигателя, трансмисията или лагерите на различни възли. Здравината на елементите се определя от прекомерното налягане или неговия спад по време на работа на машината. Този метод на проверка се използва за трансмисионни агрегати, цилиндрово-бутални групи и пневматични задвижващи агрегати. Анализ на отпадъчни материали – използва се за оценка на амортизацията на втулките или основните лагери. Третият вид диагностика на автомобили включва най-разпространения метод, чиято основа е наблюдение на геометрични параметри. Като играене на волана, луфт на колелото, удари и шумове в кормилната уредба на двигателя.

Извършване на автомобилна диагностика

Когато става въпрос за диагностициране на автомобил, първо трябва напълно да осъзнаете, че тази процедура изисква определен период от време. Всъщност за кратък период от време проблемът не може да бъде идентифициран. Въпреки крайния резултат, при който може да се окаже, че неизправността е била минимална и незначителна, диагнозата ще отнеме не по-малко от половин час. Първо трябва да прочетете кодовете, след това да ги изтриете, да започнете и да ги прочетете отново. Тогава кодовете се дешифрират и диагностичната карта се разпечатва. Трябва да се помни веднага, че истински специалист няма да се ограничи само до грешки при четене и препоръки за замяна на различни механизми. Той ще предприеме и редица сложни действия, за да провери правилността на декодирането на показанията, като електронното устройство за управление. Често причината за неизправност на автомобила или неговия отделен блок, за който сигнализира таблото, е невниманието и бързината.

Компютърна диагностика

Разбира се, напредъкът не стои неподвижен, а неговият връх е компютърната диагностика на автомобила. Характеризира се с висока точност и отнема минимум време. Сервизните центрове разполагат с пълен набор от необходимо оборудване за компютърна диагностика на автомобили. Висококвалифицираните специалисти навреме точно и компетентно определят проблема с повредата и възможно най-бързо го отстраняват. Като по този начин гарантират надеждна и стабилна работа на целия автомобил като цяло. Основното нещо, което трябва да запомните е, че всеки опит да спестите от ремонт или да го направите сами, може да доведе до още по-големи проблеми. Диагностиката на автомобила трябва да се извършва от специалисти с помощта на специално професионално оборудване. Което безусловно трябва да бъде оборудвано със сервизни центрове и специализирани автосервизи. Това ще определи точно причината за неизправността. Една проста подмяна на електронния блок за управление, ако се подозира неизправност, ще бъде просто неефективна.

С какъв уред се прави диагностика на автомобила

Възможно е да се извърши и компютърна диагностика на автомобил самостоятелно. По принцип това е трудно, но не много скъпо, тъй като скенерите станаха по-достъпни. По избор собственикът на автомобила може самостоятелно да извърши компютърна диагностика. Което ще ви помогне да не губите време за функции като четене и нулиране на кодовете за грешки. Разглеждането на компютърна диагностика на автомобил предполага извършването на тази процедура с помощта на персонални компютри, като лаптоп, таблет или смартфон. Ако обаче работата с персонален компютър ви създава някакви затруднения, тогава за работа по отстраняване на проблеми можете да изберете преносими самостоятелни скенери. За да се извърши компютърна диагностика на автомобили спонтанно, при липса на голяма наличност на лични импровизирани средства, е необходимо. Да се ​​знае местоположението на диагностичния конектор на автомобила. В по-голямата част от случаите конектора е разположен отляво под арматурното табло. Трябва да се помни, че често в определени автомобили такъв конектор е разположен между предните седалки на автомобила.

Какво предоставя уреда за диагностика на автомобили

Наличието на автомобилен скенер или диагностичен адаптер със софтуер за ефективна работа с електронните системи на машината. Дава висока вероятност за определяне на неизправност в автомобила. С изключение на диагностичните програми, които са включени в него. Интернет разполага с огромно количество разнообразна информация при неограничен достъп до диагностичния процес. Също така имаше скенери с необходимите софтуерни модули за марки автомобили. Скенерите за автомобилна диагностика бавно заменят слуховете на сервиза. Тъй като компютърните технологии и електроника почти замениха простата механика. Сега всички метаморфизми на контрола на леките автомобили са електронно контролирани. Компютърната проверка дава възможност да се провери не само техническото състояние на всички електронни устройства и системи. Но също така чрез анализ на всички събрани данни за получаване на информация за общото състояние на механичните части.

Какво обхваща диагностиката на автомобила

Компютърната диагностика може да обхване всички жизненоважни процеси в автомобила. След като информацията е избрана, устройството анализира всички данни, събрани съгласно фабричните протоколи. Компютърната диагностика ще ви помогне да получите обобщение на общото състояние на автомобила, както и в отделните му подробности. Така че можем да заключим, че диагнозата е контролен момент за автомобила, позволяващ да се определи неговата работа. Както и да се информира собственикът за актуална информация за състоянието на датчици, задействащи механизми и други компоненти на автомобила. Като дава максимална възможност да се предвидят всички неизправности във електрическата система на автомобила и да се избегнат всички скъпи ремонти. Повече информация за компютърна диагностика на автомобили, ще намерите във сайта за диагностика на автомобили в автосервиз.bg.