ТУРБО

0878 99 99 00 / 0899 799 999

Диагностика на турбокомпресори

диагностика на турбокомпресори

Диагностика на турбокомпресори в София

За да се определи работата на турбокомпресора, на първо място е необходимо да се извърши цялостната му диагностика на автомобила. Да се провери, без да се изважда от двигателя. Само според резултатите от диагностиката на турбокомпресора е възможно да се направи правилното заключение относно неговата работоспособност. Да се разбере дали си струва да се работи с турбината по-нататък, или е необходимо да се проверят свързаните компоненти и двигателни възли, или да се подменят. Може да се наложи да се извърши ремонт на турбина, ако вашето превозно средство проявява следните симптоми на неизправност. Двигателят не дава пълна мощност. Отработените газове са черни има богата смес, има син дим или гори масло. Повишена токсичност на отработените газове. Повишен разход на масло. Шумна работа на турбокомпресора. Изтичане на масло от корпуса на турбокомпресора. За да идентифицирате причината за тези неизправности, според характерните симптоми, можете да използвате функцията диагностика на турбокомпресори.

Проверка и диагностика на турбокомпресори

Проверка на турбокомпресора на автомобила. Често собствениците на автомобили с турбокомпресор не знаят как сами да проверят турбина на автомобила. Този материал ще ви помогне да разберете. Как да проверите турбина. Изключете и проверете връзките. Тръбата, свързваща турбината с всмукателния колектор на двигателя или междинния охладител. Те трябва да са сухи или с много малко масло. Ако има много масло в тръбите и на входа на турбокомпресора и има повишен разход на масло в двигателя. Трябва да разберете какво причинява разхода на маслото, дефектната турбина или износване на двигателя. Или и двете и откъде да започнете ремонта. Как да проверите турбина. Проверете лопатките на колелата на турбинния компресор. Те трябва да са без натрошени части и прорези. Не огънати, с правилна форма, повтаряйки пътя на потока на студения охлюв с малка междина. Ако има повреда на лопатките, турбокомпресорът трябва да бъде ремонтиран или заменен.

Как да проверите турбокомпресора

Преместете вала в аксиална посока, оста не трябва да се усеща да играе напред или назад, или трябва да е незначителна до 0,05 мм. Ако има по-голям аксиален луфт, турбината трябва да бъде ремонтирана или заменена. Преместете вала радиално. В този случай на ръката се усеща луфт до 1,0 мм. Освен това, ако отклоните вала в крайната радиална посока и го завъртите, остриетата му не трябва да докосват студения охлюв. Ако лопатките се допират или луфтът е по-висок от нормалното, турбокомпресорът трябва да бъде ремонтиран или сменен. Проверете тръбите, фланците, корпусите на лагерите, корпусите на турбините и компресорите за пукнатини. Пукнатини по корпуса се появяват след определен период на работа при почти всички турбокомпресори. Независимо от тяхната марка и област на приложение. Ако е напукан, турбокомпресорът трябва да бъде ремонтиран. За професионална диагностика на турбина, трябва да се свържете с фирма – „Турбоекспрес“.

Диагностика на турбокомпресори на стенд

Ако има спад в мощността на двигателя и по време на всички извършени операции не е открито нищо, е необходимо да се провери херметичността на всмукателните и изпускателните клапани. Спад в мощността на двигателя може да е резултат от неправилна настройка на горивното оборудване за дизелови двигатели. Автоматизация на горивото и настройка на системата за запалване на бензинови двигатели. А също така повредата на който и да е от елементите в системата за управление на усилването може да доведе до спад на тягата и или увеличен разход на гориво. Цялостната диагностика на турбокомпресора, както и диагностика на системата за контрол на усилването на турбокомпресора е дело на нашите специалисти. Ако турбокомпресорът е демонтиран и стигне до нас за диагностика, определено можем да проверим състоянието му. Неговата работоспособност, възможни причини за повреда. Турбината се диагностицира и се извършва проверка на специализирани диагностични стендове.

Точна диагностика на турбокомпресори

Диагностика на турбокомпресори. Съветите, които могат да ви бъдат от полза са. Преди всичко не трябва да забравяте, че турбокомпресора е една от най-скъпите автомобилни части. Турбокомпресора трябва редовно да се подлага на точна диагностика. За да не се окаже в последствие, че прибързаните действия са причинили сериозни вреди. Почти 100 % от дефектите по турбокомпресора се дължат на външни влияния. Ако тези вредни външни фактори не се отстранят навреме, ще продължите да имате проблеми. Дори и след като сложите нов или ремонтирате стария си турбокомпресор. Доста често напълно безупречно работещи турбокомпресори се обявяват за дефектни. Преписва им се големия разход на масло. Ниска мощност или различни шумове, но причината не е в тях а някъде другаде. Ние разполагаме с изключително точно диагностично оборудване. С неговата помощ можем да определим бързо и точно причината за негативната работа на двигателя

Ддиагностично оборудване за турбокомпресори

Като голямо количество отделян дим, недостатъчна мощност, голям разход на масло и други. Разполагаме и с диагностично оборудване ESI на BOSCH. То е от голяма полза при диагностиката на бензинови и дизелови двигатели с електронно впръскване. Нашата услуга е комплексна и няма да ви се налага да търсите други сервизи. Където да диагностицират двигателя и турбокомпресора. Как ние извършваме диагностиката на демонтираният турбокомпресор? От турбокомпресора се демонтира цялата основна част и се тества на високо оборотен стенд, който симулира реалната работа на турбокомпресора. Всички външни части и детайли се почистват внимателно и се преглеждат за дефекти. При желание от ваша страна, нашата компания за турбокомпресори ще извърши ремонта на дефектиралия турбокомпресор. Услугата за ремонта варира от 400 до 900 лева.

Услуги за ремонт на турбокомпресор

Това зависи от вида на турбокомпресора, за съвременните автомобили до 2003 година. А за по новите автомобили от 2003 година нагоре, цената варира от 700 до 900 лева. Нашата фирма разполага със мобилен сервиз и специализиран автомобил, за диагностика на турбокомпресори на адрес. Ние ще ви посетим и ще направим пълна авто диагностика на вашият турбокомпресор. След като установим причината, ние ще ви посъветваме как да се отстрани повредата на автомобила. Вариантите за смяната на вашият турбокомпресор са няколко. Рециклиране на вашият турбокомпресор. Цената варира около 600 лева. Гаранционният срок е една година. Това не включва монтаж и демонтаж. Рециклиране на вашият турбокомпресор с немски картридж. Цената варира около 800 лева. Гаранционният срок е две години. ВАЖНО – нашата фирма не работи с китайски турбокомпресори. Тъй като те създават изключително много проблеми. Цената за посещение на адрес, в София и компютърна диагностика на турбокомпресори е 60 лева.